Image Alt

Blog

Každý máme rádi snídani! Nadruhou stranu, kdo chce ráno trávit půl hodinu v kuchyni přípravou a kuchtěním oblíbeného pokrmu?  Existuje několik variant snídaní (mí klienti ví, dostávají totiž ke spolupráci i STACA Cookbook, který obsahuje celou řadu inspirací a receptů, to to nejen na snídaně) a závisí na několika proměnných, kterou v danou chvíli zvolit.

Když jsem se vydával do Montrealu, jednou z hlavních věcí pro mě bylo domluvit si privátní semináře s několika světovými kapacitami, abych opět rozšířil své porfolio znalostí a mohl je následně aplikovat do svého systému přípravy profesionálních sportovců, což je oblast, na kterou se v současnosti zaměřuji nejvíce (ale né výhradně!).

U každého sportu trvá off-season (tedy část, kdy musíte skloubit dovolenou a individuální přípravu) jinak dlouho.  U fotbalistů je po jarní části extrémně krátká (2-4 týdny), u hokejistů záleží na tom, jak tým dopadne v play-off, každopádně se jedné o nepoměrně delší čas, než u fotbalistů. Platí však, že čím delší, tím lépe připravený může sportovec přijít na další týmovou přípravu.

Je několik způsobů, jak dosáhnout cíle a každý z nich se bude nějakým způsobem v mnoha ohledech lišit, avšak ať má klient jakýkoliv cíl, v 99 případech ze 100 začínám jednoduchým, levným a přitom mimořádně účinným trikem, který zařazuji klientům ne jako možnost, ale jako ranní povinnost!

V posledních letech se zdá být v módě jedno konkrétní zranění… U sportovců se používá již skoro jako pozdrav: “Ahoj, přetrhal jsem si křížák.” “Ahoj, já minulý týden taky, tentokrát na druhé noze, než minule…” I přes údajně nejmodernější prevenční a rehabilitační postupy se stále častěji setkáváme s přetržením křížových vazů, a to nejen u sportovců! Jak to tedy s tím prokletým křížákem je, jaké jsou největší problémy v tréninku ACL, rehabilitačních postupech a návrh řešení si přečtěte nyní!

Je začátek listopadu a na sociálních sítích vychází oznámení o konání jedinečného semináře, který v Česku nemá obdoby, a který tu nikdy předtím neproběhl. Jeho název nese jméno „Nedostatečnost ve sportovní přípravě fotbalistů“. Společně s mým bratrem Ondřejem jsme neváhali a okamžitě si zarezervovali svá místa na tohle zajímavé povídání s člověkem, který studiu v tomhle oboru věnuje veškerý svůj čas, peníze a navštívil spoustu míst po celém světě, aby mohl své poznatky dovést k nám do ČR.

Káva ráno ke snídani, v kelímku na cestě do práce, s kolegy po příchodu do kanceláře, po obědě, jako rituál při posezení s přáteli… No zkrátka kávu milujeme všichni! Budu trošku předbíhat a řeknu, že konečný výsledek potěší každého konzumenta.

Nesnášenlivost lepku je v poslední době stále více skloňované slovní spojení. Jak si mnoho lidí může myslet, nesnášenlivost lepku není potravinová alergie a neznamená celiakii. Spíše je to stav střeva, který může mít negativní vliv na celkový životní styl. Podle Food Renegade nestrávený lepek (zejména u pšenice a jiných obilovin) je ve střevech tělem považován za cizí předmět, který dráždí střeva a mikroklky vyskytující se na stěně tenkého střeva. Problém vidíme stejně, jako německý expert Wolfgang Unsoeld:

Zavřít

Působíme po celé České republice. Pokud máte jakýkoliv dotaz, tak nás neváhejte kontaktovat.

Kontaktní informace

E-mail: 
info@staca.cz

Telefonní číslo: 
+420 721 167 521

Adresa gymu: 
Sukova 2/1828
370 05 České Budějovice

Sledujte nás
STACA